Det börjar närma sig.

Den årliga Englandsresan börjar närma sig. Det behövs nämligen några månaders planerande för att vi ska kunna ro det här i hamn varje år. Semsterveckor ska passas in både för oss här i Sverige och för farföräldrarna i England bl.a.
 
Det har dock skett en högst anmärkningsvärd skillnad i hur jag numera nosar rätt på de där guldkornen till resorna på nätet. För 5 år sedan såg det ut såhär:
1. Entra sidan där sökningen skall göras.
2. Skriv avrese samt ankomststad, eller what the heck, håll för ögonen och peka på världskartan bara.
3. Klicka på sök
4. Boka det priset som kom upp som billigast utan att för ett ögonblick kolla vare sig flygbolag, antal connecting flights eller antal timmars resande från punkt A till punkt B.
5. Var oerhört nöjd med dig själv och få lite av en pysande, mysig resfeber.
 
Idag ser en bokningsprocess till England för två vuxna och två barn ut som följer.
1. Se till att laptopen är full med stret, det kommer bli en lång kväll.
2. Sätt dig bekvämt och knäck fingrarna. Låt dom sedan flöda likt en saltvattenvåg mot en mjuk orörd sandstrand över tangenterna.. nej fasen, det var ju bara England vi skulle till.
3. Ta ett beslut utan sambon att vi i år INTE landar i London. Måste jag tråckla mig ut genom den engelska gränsen för uppvisande av pass, ankommandehallen och mot utgången på Heathrow en gång till så kräks jag. Nej vi SKA flyga till Birmingham i år....
4... Vilket innebär 2 byten av flyg om vi flyger från Östersund.
5. Uteslut att flyga från Östersund. Minst antal flyg vinner.
6. Kom sedan på att du då måste köra hela familjen ner till stockholm istället.
7. Gör en avstickare och kolla köp och sälj sidor på facebook efter portabel dvd-spelare till bil med samtliga pippi-filmer samt googla: Hur underhåller man en 1-åring i bil i 60 mil.
8. Påminn din sambo om att han redan förra året sa: Detta gör vi aldrig om igen med två små barn.....
 
Alltså. I din sökning letar du alltså efter ett flyg från Stockholm till Birmingham med endast ett byte, som tar max 8 timmar att resa, där flyget lyfter vid 16 på eftermiddagen vid avresa så jag har tid att köra ner samma dag, och som lyfter någon gång mellan 11 och 14 vid hemresa så jag även kan köra oss hem utan att behöva köra på natten. Fortsättningsvis så får det inte kosta mer än låt säga 6000kr ( vi ska ju för tusan bara till england! ) och det måste vara med ett flygbolag som har gratis bagage samt att vi landar och lyfter från samma svenska flygplats.
 
Detta fanns konstigt nog inte.
 
Vad fanns då?
Jo, jag klickade mig fram till en resa med hyfsade avgångar, från samma flygplats, med lagom långa transferbyten så tid finnes till blöjbyten och att fylla på blodsockret, med destination Birmingham ( som ioförsig ger oss det ultimata nöjet att försöka ta oss från Birmingham international airport på M25 till Leicester i rusningstrafik.... ) med gratis bagage och för ett rimligt pris. Det vi inte fick var helt optimala avgångar, så efter lite dividerande om vad som skulle underlätta årets resa från förra årets så valde vi att boka hotell en dag innan resa och den dan/natt vi kommer hem igen.
Och jäklar vad det klicket kändes underbart! Som en sten redan nu har släppt från mitt stressade resa-med-barn-hjärta. Åh tänk att kunna köra ner dagen innan i lugn och ro, med stopp efter vägen, för att sedan checka in på hotell, få en god natt sömn och sedan flyga dagen efter. Och samma sak på hemresan. Att få sova ut efter att ha rest och ta bilfärden hem dagen efter.
 
Nästan så att det ska bli kul med flygningen i år.
God save the queen... and us parents.
 


Kommentera här: