"When a story demands to be written, there's no way to resist"

Om jag föll ner i en bottenlös brunn nyss så kom någon och makalöst räddade mig upp nu. Denne någon är en av världens bästa författare. Stephenie Meyer håller på att fullfölja den femte boken. Trots att manuset blev stulet och hennes liv krossades en smula. Hon kunde inte INTE göra det.. "When a story demands to be written, there's no way to resist" - Stephenie Meyer. Men när den blir klar.. det vet ingen. Så jag väntar.. och längtar...längtar så mitt hjärta spricker. Och för att göra mig själv och mitt hjärta ännu lite mer otåligt så har hon lagt ut första kapitlet av Midnight sun på sin hemsida för alla att läsa. Ett utkast dock. Men ett 20 sidor långt utkast om Edward och hur han upplevde, kände och tänkte den där första dagen när Bella kom till Forsk High school och satte sig brevid honom på biologilektionen... Det kan förmodligen vara det bästa utkastet någonsin..

Gissa vad jag ska göra resten av kvällen...


"det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är"

Sekunden då boken skulle ta slut.

Jag visste att den här stunden skulle komma. Men den kom trots tvångsmässiga försök till att skjuta den framför mig, alldeles för fort. Sekunden då boken skulle ta slut. Det exakta ögonblicket när den förra sidan inte skulle fortsättas av en ny. Det absoluta slutet.... Det hände 21.34, tisdagen den 29 september. 2009. 108 år efter att Edward Cullen föds, den 20 Juni i Chicago....
Och vad gjorde jag? Jag grät. Grät som om jag förlorat någon jag älskade. Inte en hulkande gråt, utan en stillsam, smärtsam ledsamhet med salta tårar strömmande ner för mina kinder. Jag kände en fysisk smärta över att ha tappat bort någonting. Förlorat något det alltid känts som jag har haft, vetat om, varit nära. Den psykiska smärtan ska vi inte tala om än. Den går inte att hantera. Jag antar att jag kommer bli galen.

The Twilight saga.... recension låter äckligt inför de här böckerna. De är inga böcker. De är ett liv. Ett ändlöst liv fördelat mellan två personer och dess familjer. Där känslor är det enda som styr och det enda som betyder något.
Det är med vördnad och ångest jag nu säger att jag är klar..... med de svenska versionerna. Jag klarar nämligen inte av ett avslut än. Så i detta nu så har en order landat hos adlibris. Ett paket innehållandes The Twilight saga collection - på engelska, kommer att skickas till min brevlåda. Mitt hjärta som har stannat, kommer att börja slå igen, för som sagt. Det går inte att leva utan något(n) som har fångat ens hjärta för evigt... Nej... en evighet är för kort tid... Så länge de båda andas...


"det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är"