Sista måndagen!

Sista måndagen! Och i morgon är det sista tisdagen och sen sista onsdagen, och sen börjar vi städa och sen blir det sista torsdagen och då packar vi in i bilen och sen är det sista fredagen och sista arbetsdagen för säsongen 2010 på Gilde och då packar vi hela ligan ut oss ur våra stugor och beger oss hem till Sverige igen. Det är med blandade känslor jag lämnar det här, som med allt annat har jag upptäckt på sista tiden.
Det kommer kännas konstigt att inte planera helgerna med gänget här, kommer kännas konstigt att inte få köra Mia och Klara imitationer i stugan med Karin och Maria. Konstigt att inte få gnälla på Pake som en sur morsa över att han inte diskar. Kommer vara konstigt att inte höra norsk reklam på radion, få skämta med karlakarlarna i pauserummet, ha extremt korta raster, det kommer tamejtusan vara konstigt att inte klippa fårfötter nästa vecka. Men samtidigt, jobbet är inte jättekul om man känner efter för mycket. Det är vinter här nu och vi har en mus som bor under diskbänken. Det kryper stora spindlar på oss när vi sover och varmvattnet tar slut på tok för fort efter att en endaste person har duschat.
Men jag har fått vänner för livet, både på stugcampingen och på jobbet och sista helgen innehöll allt som en sista helg ska innehålla när man ska lämna något!
Kommer det att fällas en tår när vi låser dörren till stuga 5 för sista gången tro?
I morgon är det Dereks 50-års dag så idag ska jag slå in ett paket och sätta ett ljus i en chokladmuffins som han ska få i morgon på jobbet. Ett värmeljus dock, men man tar vad man haver! Sen ska jag åka över efter jobbet och laga svenska köttbullar med spagetti som födelsedagsmiddag!

överste Hathi

Skrev jag förut att jag aldrig blir sjuk? Att det är resten av stugbyn som har sjukstuga? Jag har numera sållat mig till de övriga. Vaknade två gånger i natt av illamående men klev ändå upp kvart i sex för att hukandes ta mig till jobbet. Jag klarade det till kl 14. Sen kommer överste Hathi och sa att nu var det avklivningsdax för Lelle. Då mådde jag så dåligt att när Derek kom och gav mig en tröstande kram och sa till mig att åka hem så tog jag nästan till lipen. Den där karln är som en pappa/bästis till mig han! Han kommer att saknas när allt detta är över!

Så nu får vi se hur detta utvecklar sig. Frisk i morgon när klockan ringer 04.45 eller blir det en tur till farbror doktorn för sjukintyg?
Det bästa idag: Jag, Amanda och Sara har fått lägenhet i Oslo!
Det sämsta idag: Det snöar.. så in i helvete. Jag vill till värmen ännu mer än tidigare.

8 arbetsdagar kvar!

I morse ringde klockan 04.45 för lilla mig. Vi började nämligen klockan 6 idag på jobbet. Man var lite yr men det var lugnt. Ännu lugnare var det för resten av min stuga för alla i min lilla stugfamilj är nämligen sjuka och hemma från jobbet. Så mamma mu knegar på själv hon.
Det var en rolig dag på jobbet! Chefen för bygget, Ove hade Marias plast i morse och när jag frågade om han ville byta uppgift i 5-min pausen så sa han att han inte vågade kroka i full speed för han visste inte om han hann med. Så Lelle fick visa var skåpet skulle stå! Sen kom det ett får med huvudet kvar till min station. Det ska egentligen vara helt omöjligt då det är drygt 10-15 stationer före min där man klipper av huvudet, och ingen har märkt nått! Haha!
Det märks att det börjar dra ihop sig mot slutet av säsongen för folk är glada och det busas en hel del. Idag kedjade vi tex fast Siim vid "grisflamberingen", Kograbbarna sprutade vatten på oss medan de väntade på att nya kor skulle avlivas och vi hade kapplöpning i korridoren.
Jag, Amanda, Tina och Malin stannade även kvar efter jobbet idag för att kolla hur grisslakten går till, hur den linjen ser ut. Det var i princip samma som på fårlinjen förutom att man badar grisarna i ett stort badkar med 100-gradigt vatten, tumlar dom så hår försvinner och eldar dom så man är säker på att allt hår är borta. Det konstiga är att de tar varken reda på huvudet eller på fötterna som man gör i Sverige. De kastar det bort och det enda de "sparar" är käkfettet, det packas och säljs i butik. Antar att det är typ som stekfläsk eller nått sånt i Sverige. Grisar luktar, det är ett som är säkert och jäklar vilka nervryckningar de har efter att ha blivit avlivade. De sparkar så hårt med benen att avlivarna får ha hjälm på sig för att inte bli sparkade.
8 arbetsdagar kvar! Har förresten sökt tre jobb i Oslo nu också så nu håller vi tummarna att det går undan och att man får nått snabbt! Håll även tummar och tår och klövar för att jag, Sara och Amanda får tag på en lägenhet snart!