..."norrlänningar anses vara tröga och inbundna, men vänliga...

Jag läste i Maria Karlberg och Brigitte Mrals bok Heder och påverkan att man grovt kan påstå att "norrlänningar anses vara tröga och inbundna, men vänliga. Göteborgare däremot tycker vi är skojfriska, hurtiga och öppna. Stockholmare och skåningar anser vi vara skrävliga och kaxiga, närkingar anses i sin tur vara gnälliga och negativa"

Vad som är ännu värre i texten är att dom har skrivit ut stockholmare och göteborgare med första bokstaven som en versal men inte de övriga, varför? Ses dessa två städer som bättre än övriga städer i sverige för att de är störst eller vadå? Kan inte riktigt greppa det där..

För övrigt är det en mycket bra bok om retorik och retorikanalyser. Är man intresserad av sånt så läs den här boken...

Jag är norrlänning, jag ser mig inte som trög, inbunden och inte speciellt vänlig heller. Vänlig är ett mesigt ord. Folk som är mesiga är vänliga..
Jag ser mig själv som allmänbildad, utåtriktad och öppen... kanske jag skulle blivit född göteborgare istället? Oh no!

Snakkes!

...Jo en gång har jag klätt ut mig till Regina Lund också...

Jag har aldrig blivit bjuden på en riktig Halloween fest, inte en sådan som man läser om i tidningarna den här tiden på året. En gång har jag gått på en maskerad där faktiskt de flesta klädde ut sig riktigt bra, men då var jag kanske 12 år gammal. Jag föreställde en citron, jag var jättelik. med ett stort gult överdrag proppat med kuddar och annat så jag skulle bli rund, nedtill hade jag gröna träningsbrallor och på huvudet nån grön krumelur (citroner har inte ens gröna krumelurer upptill) sen hade jag gjort egna örhängen utav sånna där förpackningar med koncentrerad citronsaft / syra / vätska som är formad som riktiga citroner. Dom var väldigt opraktiska och varje gång jag rörde på huvudet daskade dom där till mig i ansiktet.. Men jag fick cred för att vara mest kreativ och fantasifull i allafall. So long ni andra suckers som klädder ut er till städtanter, bebisar och annat. Titta på mig! Jag är en frukt! Det var svårt att sitta ner med den dräkten, och varmt blev det innanför kuddlagret..... jag tror jag tog av mig min kreation ganska snabbt, men jag åkte iallafall med den på i bilen och bara det var en vetenskap i sig, att komma in och ur bilden utan att förstöra den. Jag kunde ju använda den som bord när vi åt eftersom jag knappt nådde fram till bordet pga av magen..

Jo en gång har jag klätt ut mig till Regina Lund också...

Och en gång var jag på 80-tals fest, då hade jag på mig en ohyggligt ful vit knälång klänning med stora ananaser på och som hade en gul kant längst ner och axelvaddar, till det hade jag ett par knall oranga stövlar i plast och lockat hår med massor av smink.... aaaa ljuvliga 80-tal! Att få gå klädd så utan att folk glott ögonen ur sig måste varit underbart.. haha!

Ok, jag har varit på 3 partyn med tema utklädnad men inte på de senaste 6 åren.. så jag vill ha en inbjudan till en nu!

Läste på Virtanens blogg om en tjej som klätt ut sig till honom, det vore ballt, jag har ju iallafall glasögon och det är ju en bra början..

Snakkes!

...och alla gick omkring och var kåta....

Att åka tåg är det tråkigaste som finns har jag ännu en gång kommit fram till, jag har också kommit fram till att denna debatt om Ebba von Sydows antagna överdrivet mörka röst är hopplöst överdriven. Vad är det media vill få fram? Att hon under sina kläder har en penis? Förstår inte varför det ska bli en sån debatt kring en sån obetydlig sak, låt hon surra på bäst hon vill, det är väl vad som kommer ur munnen som är viktigt, inte huru vidare det låter som en ung tonårspojkes röst eller en stabil kvinnas röst? Men nu kom jag från ämnet...
Tågresor...idag såg jag en smygsupande medelålders man med smack problem så till den milda grad att tjejen som satt brevid honom bytte plats, (eller så kanske han bara luktade illa vad vet jag) en folkskygg kvinna i 35 års åldern som trodde hon var 25 som satt brevid mig, för hon sov först i ca 1 timme med hela bakdelen tryckt mot min arm innan hon vaknade och tog med sig väskan och gick till resturangvagnen och kom aldrig tillbaka mer (eller så luktade jag bakfylla så det var därför).. med på resan var också de vanliga tågfolken.... lumpare, massor av studenter som försöker plugga men som alltid slutar det med att man pluggar igen öronen med trevlig musik istället och sover (som jag alltid gör), 125,7 st barn som springer fram och tillbaka till bistro vagnen och ruinerar sina föräldrar genom att äta en sak av allt som går att köpa till SJ:s stora förtjusning (Jag tro det är så företaget går runt, pga av barn mellan 10-15 års ålder).... jag har trots min erfarenhet av tåg som jag fått de senaste 1½ året inte sett en enda tågluffare, och ingen fest i nån vagn har det varit heller... det är fortfarnade något jag längtar efter att gå beskåda...

För övrigt är Folktoppen ett grymt program! Såg reprisen idag och efter att ha sett den listan så håller jag fortfarande fast vid (om än nu inte ännu mer) att 80-talet var ett bekymmerslöst, harmoniskt decennium där man kunde se ut nästan som man ville och alla gick omkring och var kåta. (tänk bara på Freestyles sångtexter och ljud som dom utstönar mellan vers och refränger) Jag är mycket avundsjuk på min pojkvän som fick vara tonåring mitt under denna era... själv fick man ta del av 90-talet som mest handlade om New Age prylar och Ace of Base... astråkigt..

Snakkes!