Få betalt i djur....

Jay har varit ute på egna äventyr idag. I morse kl 09 blev han upphämtad och jag började nästan fundera på om han blivit kidnappad när han fortfarande inte var hemma när kl var halv sju.
 
Han har iallafall varit och slaktat tre lamm åt en kvinna, blivit bjuden på lunch, vägt och lastat andra lamm som skall skickas på slakt och sedan varit upp till Skärvången och vänt för att kolla in slakteriet där. I morgon ska han dit igen och slakta 3 lamm och 2 kor, och dom ska även till slakteriet i Hammerdal och prata med föreståndaren där. Som betalning idag för att han slaktat lammen så fick han ett lamm själv!
Men det har vi redan sålt vidare, styckat och klart för en 1000-lapp. Får han några mer lamm som betalning för jobb så får ni säga till om ni är intresserade av fint kött. Vi behöver pengar mer än vi behöver mat ( om man nu kan resonera så ) så därför säljer vi det.
 
Jag måste bara få säga att jag är sjukt stolt över J som sväljer sin blyghet och bara ger sig in i det som blir slängt åt honom så att säga. Åka iväg såhär mitt i vinterlandet utan speciellt varma kläder, med en främmande kvinna och jobba lite. Det kanske inte låter så farligt i mångas öron, inte heller i mina, men är man blyg så är dessa små steg, enorma steg för honom.
 
När han kom hem idag och berättade om dagen så sa han också med stolt uppsyn att han faktiskt köpt sitt första paket cigg idag... helt på svenska! Och att kassörskan inte hade titta konstigt på honom alls, och han hade sagt tack och hejdå när köpet var klart. Stora steg för honom och jag blir som sagt otroligt stolt över vilket minne han har när det kommer till vårt svåra språk och att han verkligen försöker fullt ut nu när vi börjar vårt nya liv här. Inte konstigt att jag älskar en sån person som han!

Vad händer och fötter?

Travis har på allvar upptäckt sina fötter nu. Jag har sett tendenserna i 10 dagar eller så men nu så greppar han faktiskt fötterna de gånger han når och han tittar på dom minst lika ofta. Fingrarna är fortfarande den roligaste "leksaken" och de öppnas mer och mer för varje dag. Idag tex greppade han en penna själv som låg på bordet och igår "lekte" han jättemycket med en av kusin Sebastians Cars-bilar.
 
Matrutinerna är upfuckade igen nu när vi rest. Det kan gå 5,6,7,8 timmar mellan målen! Men när han väl äter så drar han i sig 180ml på 5 minuter typ. Hoppas det går till sig,
På tal om mat förresten. Idag lät mamma honom suga ur juicen från en clemetinklyfta och JÄÄÄKLAR vad han sög! Bebisar brukar ju rynka lite på näsan när det kommer nya smaker men T sög som om det inte fanns någon morgondag! Och när vi tog bort klyftan så skrek han som om någon stuckit kniven i honom. Hahahahaha! Kanske blir ett litet matvrak av den här krabaten.
 
Rekord i sträcksovning hade han inatt också! Sov från 21 till 05.20 innan det var dags för matning. Jag var fasen nästan pigg när jag vaknade! Tror inte på samma tur i natt igen då han har haft en dålig dag och varit väldigt gnällig stundtals, MEN, han har också skrattat sitt första riktiga normala skratt. Det var lite sjukt att höra ett skratt som låter som ett större barns skratt komma ut ur min lilla klump.
 
Det var all rapportering om Mr T för den här gången. I morgon blir han 15 veckor gammal!
 
 
Leker med fötterna i ny mysdress vi fyndade på loppisen i söndags.

Bond... Jay Bond...

Jädrar vad vi betar av dagarna i rasande fart! Inte konstigt att man somnar ovaggad på kvällarna.
Idag har vi ansökt om Travis svenska personnummer samt reggat Jay som inflyttad i Sverige hos skatteverket. Sen har vi också anmält Jay hos arbetsförmedligen så det inte ska bli nått gnäll om det senare. Arbetsförmedlingen btw måste vara det mest krångliga, regelrätta, långsammaste institut vi har i Sverige. Fy vad jag tycker det tar tid när man är där, vad man än ska göra! Allt tar sån tid och allt som oftast måste man komma tillbaka för att komplettera något eller visa upp sig eller bevisa något annat. Problemet idag var att eftersom J ännu inte har ett svenskt personnummer så kan han inte bli matchad mot arbetsgivare i deras platsbank så vi måste återkomma när han fått sitt samordningsnummer och lägga in det i deras system. Men han kan ändå söka jobb och börja jobba på en gång om han skulle få ett jobb. Kaka på kaka liksom?
 
Sen gjorde vi en lov på stan, och jag träffade inte en enda person jag kände. Folk kanske inte är på stan längre?
Vi fixade ett svenskt mobilnummer till J ( han fick lätt det bästa telefonnumret 0727-007007 ) och köpte lite droppar och krämer till T.
 
I morgon ska J iväg på jobb! Han ska slakta två får åt en kvinna och sen ska hon ta med honom till slakteriet i Skärvången och i Hammerdal och visa honom runt. De behöver tydligen folk på båda ställena. Han blir upphämtad kl 09 av Kerstin som hon heter och sen är det full dag för honom. Ska bli spännande att höra hur det har gått och om något jobbtillfälle dykt upp under dagen.
 
Jag, Travis, mamma och Tobbe ska åka och hämta 100kg kött som Tobbe och Jay sedan ska stycka i morgon kväll och på onsdag.
 
Som sagt, ingen rast ingen ro!
 
Sonen har skött sig exemplariskt idag igen trots totalt påpälsad från topp till tå så han inte kan röra en fena och trots att han blivit urlyft och isatt i bilbarnstolen och vagnen i tid och otid.
 
Om ni är intresserade i mitt försök att laga mina telefoner så kan jag berätta att den ena ligger fortfarande i en påse med ris, jag har inte kollat statusen på den. Och den andra ligger helt sonika på bordet med meddelandet om att den behöver svalkas ned innan den kan användas... suck. Jag försöker vänta ut båda i någon dag till.
 
Tyvärr inga bilder idag heller då eftersom mina äppelprodukter inte vill vara med mig i mitt vardagliga liv. Jag känner mig lika naken som etablerade flerbarnsmorsor gör när de är på stan utan barnvagn.