Mitt riktiga nyårslöfte däremot

Ett löfte att hålla ett helt år. Varför ska man hålla något som oftast blir något praktiskt egentligen? Något man ska se till att man GÖR eller inte GÖR. Sådanan löften håller INGEN. Det är löften som att sluta röka, börja träna, äta mindre godis, hålla vikten, dricka mindre osv osv. Mitt standard är att gå ner i vikt. Jag har aldrig lyckats. Istället borde jag lova mig själv att antingen hålla vikten eller lova mig själv att lära mig bli mer disciplinerad. Då kommer jag ju uppnå mitt standardlöfte på ett annat vis.

Men i år jag har ett riktigt löfte som jag tror jag kommer vara stark nog att hålla. Sen har jag två sidolöften också.
Sidolöfte 1: Sluta inte att röka. Detta säger jag endast för jag vet att 2010 inte kommer vara det året då jag gör det. Vilket betyder att när 2011 tar vid kan jag säga att jag höll mitt löfte.
Sidolöfte 2: Sluta inte att dricka. Och med det menar jag att jag även här vet att jag kommer inte gå ut mindre på krogen, eller fira högtider tråkigare, åka mindre på vemdalsforum eller gå mindre på stråket på yran. Jag har ju ... 4 år till 30. Jag är fortfarande en ung böna!

Mitt riktiga nyårslöfte däremot är:

Att följa mitt hjärta och mage till punkt och pricka, oavsett om det är orationellt eller inte. Säger magen att det eller det är rätt för tillfället så måste det vara det. Att ge mig hän för en gångs skull och se vad som händer med mig.


"det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är"

Vi ses nästa år gott folk!

För första gången på över 5 år så vaknade jag upp utan att vara i en stuga i fjällen, bakis, tidigt för att man ska åka iväg på en kryssning, eller att inte ha gått och lagt sig alls från kvällen innan. Nyårsmorgonen 2009 har jag spenderat i sängen, växelvis kollat på nyhetsmorgons nyårsprogram och läst Lonely planets New York guide. Jag avslutade morgonen, fortfarande sängliggandes med att titta på Astrid Lindgrens "Alla vi barn i Bullerbyn". Hade jag fått välja ett annat årtionde att växa upp i så hade jag velat vara ett barn i bullerbyn. Jag fick flashbacks från min egen barndom och hur mycket man gillade alla barnen och alla deras äventyr och lekar.. Astrid är och kommer alltid vara BÄST!

Om en halvtimme slår klokan midnatt i Sidney där Maria, Anna, Elin och Madde befinner sig. Där har folk övernattat i flera dagar för att få den bästa platsen för att se de spektakulära fyrverkerierna som kommer skjutas upp. Det förväntas komma 1,5 MILJONER människor dit bara för att se och fira in det nya året. Det kommer förmodligen bli något stort.

Själv väntar jag på att Sandra ska komma. Sen ska vi börja planera och laga den tre-rätters middag som det ska serveras ikväll. Vi blir 9 stycken vänner som ska skåla, äta och skjuta in det nya året med raketer från ett kallt Östersund. Vilka kontraster mot ovan!

( Ja man måste väl skriva såhär bara för att )

Vi ses nästa år gott folk!


"det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är"

GOTT NYTT ÅR VÄNNER OCH LÄSARE!

Lelleliis: Året som gått..

Jag firade in det nya årets 2009 med en Helsingforskryssning med nästan ALLA mina bästa vänner. Det blev en annorlunda resa där det kändes som vi var de enda svenskarna bland Italienare och Ryssar. De få svenskar vi träffade kom till oss i hytten och var minst sagt annorlunda.
Jag började också på ett nytt jobb och blev kontorsråtta och avrundade månaden med ett sexparty!
I februari åkte jag och hälsade på min goa Maria i Trondheim, sen det blev en del goda resturangmiddagar med vänner, annars är ju januari och februari kända för att vara otroligt långsamma, mörka och kalla.
Mars kom och jag klippte av mig allt mitt hår så det blev superkort, sen tog jag och Sandra en tur till Uppsala/Stockholm för att umgås med Werner och Malin ( som i skrivande stund har två, snart en månad gamla tvillingsöner att vara mamma åt ). Helgen slutade med att vi fick tillbringa natten efter krogen under en trappa i en källare på golvet i Nacka.

Det andra kvartalet kördes igång med en JÄTTE tjejhelg i Åkersjön, där nyckelorden är lådvis med vin, tävlingar i snön, bastubad och drygt 10 nakna tjejer all over the place i timtal. Sen kom påsken och sedan på traditioellt vis Vårforum i ett solbadande Vemdalen där vi hade tema angels i år.
Maj! Vår på riktigt! Och min första gala! Med galaklänning, tal och fin middag i stora salen på Gamla teatern kände vi oss som glamourös arbetarklass. Jag försökte mig även på att bränna lite fett och var duktig och gick både korta och långa powerwalks, okristligt tidigt på morgonen måndag som lördag.... tills jag slutade samma helg som jag åkte ner på Elitloppet. Där var det istället sittläge i 27 graders värme redan kl 11 om mornarna samt djup koncentration på kusarna. Det resulterade i brända fötter och att jag fick 7 rätt! Såg även Bajen förlora på ett regnigt Råsunda och nu vet vi ju alla hur det slutade...
I Juni hände inte så mycket för mig personligen. Min lillebror och halvsyster avrundade våran generation studenter och jag blev så stolt att jag grät en skvätt, men den torkade jag bort dagen efter när en av ÅRETS höjdarfester i mitt gäng åter kom till stan. Jämtlands stora pris! Den innehöll inga 7 rätt, men vingliga cykelfärder och fest i Bersån fast besluten om att bestiga ett träd till varje pris.

Kvartal numero 3! Årets måndad då jag jobbar som mest. MEN! Jag gick på min första riktiga arbetsintervju för jobbet som Informatör åt Diös fastigheter. Jag imponeraede och blev bland de två sista i gallringen... och blev inte vald. Jag gick på Yran istället och röjde till Lady Gaga.
Augusti.. min och tre andras 25 års dag skulle slås ihop till ett enda stort 100-års kalas. Vi bjöd alla våra vänner, höll till nere vid sjön i Önsjön, bjöd på grillbuffé, hade tipsrundor och festade tills daggen kom fram i gräset i gryningen. Nu är man aldrig mer 25! Sedvanlig kräftskiva med hattar på och när sommaren började lida mot sitt slut så flyttade Sandra för att utbilda sig. Då blev det tomt. Och än värre skulle det bli för gänget skulle krympa ytterligare. Innan sommaren blev höst och kall på riktigt så for Werner till Asien. Jag deppade inte ihop för det helt då jag gick på hös-kickoff med ena jobbet, var ute på vischan på en riktig pubkväll med bönder och smugglade in en minderårig som fick vara min pojkvän och var på mitt livs konsert. Green Day i Globen var sjukt oslagbart och går inte att beskriva.
November och endast två månader kvar på året! Vad hände? Är det redan slut? Jag tog min första körlektion och har nu snart körkortet i min hand, åkte på forum höstedition style som den här gången hade temat sexy cavemen, fällde krokodiltårar när Maria åkte på sin livs resa i 7 månader, jag agerade flyttfirma med Karin i Stockholm, var tonårspirrig inför New Moon premiären och såg den alltid så perfekte Lars Winnerbäck göra en av sina bättre konserter inför ett fullsatt Z-hallen.
Nu är det fortfarande december och det har mest varit en massa julfester av olika slag. Julfest med Hemköp, julfest med H1, klassisk hemvändarfest på Olearys och nu i morgon rundar vi av året genom att ringa in det nya med en tre-rätters och rakteter och hela baletten med vänner.

Om ett år när nästa årskrönika ska skrivas så kommer mycket att vara annorlunda i Lelleliis liv. vet jag redan nu. Det ska bli spännande att se hur detta långa blad på 365 dagar kommer att skrivas..


GOTT NYTT ÅR VÄNNER OCH LÄSARE!