ett skarpt hörselsinne

Jag har utvecklat ett skarpt hörselsinne samt att utläsa blickar och läsa på läppar. Varför? Vår arbetsplats är mycket stökig och har en mycket hög ljudnivå stundtals. Därför bär 90% av oss hörselkåpor, med inbyggd radio i. Detta resulterar såklart i att vi lyssnar på musik och jobbar samtidigt. Alltså hör vi inte vad någon annan säger. Men allt eftersom dagarna går så lär man sig att "höra" utanför radion. Man "ser" vad folk säger istället för att höra det. Man utläser ögonen och vad de tittar på, hur de ser ut. Man ser på blickar och minspel om någon är stressad, drar ett skämt, vill stanna bandet osv. Det finns även ett internt teckenspråk på jobbet för att vi lätt ska kunna förklara saker utan att behöva prata. Visar man tex. 3 fingrar så betyder det att den andre personen vill att man ska byta kanal till radio P3 för att det är en bra låt där. Samma med 4 fingrar för P4 och 5 fingrar för Radio Norge. Det är ganska intressant att beskåda, för när man väl pratar.. så är blir det ju med en oerhörd styrka i rösten... och skulle man stänga av alla ljud i slakthallen och bara höra när folk står och sjunger för sig själva i sina hörselkåpor, jag då skulle jag iallafall få mig ett gott skratt.

"du kan inte vinna jämt, nån gång måste du förlora igen"

ett 4-sidigt handskrivet brev

På en av alla nattbussar från Bangkok så fick jag läsa ett 4-sidigt handskrivet brev som en person skrivit till en annan innan denne gav sig ut på sin resa. Det brevet sitter kvar i mig, och jag tänker på det ibland. Det var nämligen ett av de mest omtänksamma, peppande, upplyftande brev jag någonsin läst. Jag minns att jag till och med fick tårar i ögonen när jag var klar. I brevet stod uppmaningar, att göra det som faller en på och inte tänka efter. Att prata med så mycket folk som möjligt för det får en att växa själv som människa. Att le hela tiden mot sig själv och mot alla man möter. Där stod interna skämt som jag inte förstod men som fick mig att skratta ändå. Det fanns tips, råd, möjligheter och en beskrivning av saknad blandat med snäll avundsjuka för att denne person var borta, men att den skulle komma hem som en helt ny människa och få berätta hur allt hade varit.

Det där brevet tänkte jag på idag mellan varje fårben, mellan varje krok. Jag skulle vela läsa det där brevet igen. Sitta på den där nattbussen och spela det där sushispelet på telefonen och läsa det där brevet i mörkret när alla andra sov. Jag skulle vela träffa den där personen som skrev brevet. Trots att jag inte vet hur personen ser ut eller hur denne är så är jag säker på att denne är en helt fantastisk person och kärleksfull kompis. En kopia av det där handskrivna brevet borde alla ha i innerfickan på jackan nu när hösten och kylan kryper närmare och närmare. Det vill iallafall jag.
"du kan inte vinna jämt, nån gång måste du förlora igen"

han var så glad i mig

Jag har börjat fått riktiga karlahänder. Förhårdnader har börjat dyka upp på insidan tummen och på handflatan. Jag har sår på fingrarna som inte läker för att jag är blöt konstant under arbetsdagen. Dessutom så är högerhanden inne för räkning. Den är stel och det gör ont att böja fingrarna + att den domnar bort i tid och otid. Men det är bara att härda ut! Har fixat norsk bank nu också så nu kan pengarna börja rulla in!

Idag är det en seg dag på Döskeland bruk. Vi hade fotbollsturnering igår ( med tillhörande vätskepauser i form av öl såklart ) där vi från slakthallen var team red-shirts. Vi vann inte vår grupp men fick skjuta straffar om tredjeplatsen.. som vi dessvärre också förlorade. Men fortsatt lika glad i hågen så åkte vi hem för att göra oss riktigt fina inför festen på jobbet som började kl 20. 20 minuter över åtta gled vi in på jobbet och kantinan, något mer i gasen och högljudda än våra arbetskamrater. Det blev grillad mat ( från jobbet såklart ) och sen styrdans till ett par trubadurer resten av natten. Jag blev även introducerad till en ny lek som jag genast accepterade. Leken kallas Bad Boy och går ut på att den som är Bad Boy får hitta på ett uppdrag som en utvald ska göra. Nekar den eller inte genomför det så får man ett njurslag. Uppdragen igårkväll var bl.a: "Gå fram till den där stora killen med glasögon, sätt dig framför honom, ta honom i båda händerna och säg: Jag förstår hur du känner" och gå sedan därifrån. Eller: "Gå fram till den där killen, dra upp tröjan på honom, klappa honom på magen och säg att han har en jävligt snygg kropp". Det som gör det hela så farligt/pinsamt är att man inte får berätta för personen att det är en lek, varken direkt efter eller senare. Jag fick ett uppdrag där jag skulle gå fram till en tjej, smeka henne från längst upp på låret och ända ner till foten och säga: Gud va snygg du är idag!". Och det blev inget njurslag på mig där kan jag säga... Den här leken ska jag definitivt föra vidare ut i världen till folk jag träffar!
Festen blev vild och blöt och innan kvällen var slut hade jag en irländare som ville gifta sig med mig för att jag var så fin och hade "Pointy ears", en norrman som ville följa med i taxin hem och som dansade med mig hela kvällen, samt en annan norrman som grät ett par tårar när vi skulle åka hem för han var så glad i mig och tyckte jag var så rolig i pauserummet med de andra grabbarna på pauserna på jobbet, och jag var så sexig å fin å göy och allt vad det var. Det var en kul kväll och det ska bli kul att se hur alla är på måndag på jobbet!
"du kan inte vinna jämt, nån gång måste du förlora igen"