julen som jag kommer att fira själv.

I morgon börjar jag jobba på Ikea Slependen ute i Asker. Jag har alltså för första gången fått ett jobb jag har sökt via en annons och efter att ha blivit intervjuad om två gånger. Det här bevisar att man kan skaffa sig jobb via annonser... i Norge iallafall.

Detta jobb innebär också att jag får 15% personalrabatt på Ikea och att jag inte kommer hem till Östersund för att fira jul.... Jag jobbar nämligen den 23dec till kl 23.30 och även på måndag morgon. Det är första ( och förhoppningsvis den sista ) julen som jag kommer att fira själv. Tänker jag för mycket på det är det inte alls speciellt kul och ganska ensamt. Men jag ska försöka att göra det bästa av det. Laga så svensk julmat jag kan av de norska råvarorna och vi har ju SVT så jag kan se Kalle Anka och dricka glögg.
Jag kommer sakna min familj på julafton och mina vänner på juldagen när ni alla ska trängas på O´learys för den stora hemvändarfesten.
Är det någon som vill ge mig något i julklapp så skulle jag mer än gärna vela ha lite äkta svensk julskinka och prinskorv å lite rödbetssallad samt julmust. En svensk matpåse helt enkelt. Potatis har dom faktiskt ( trots att den ser ut som sötpotatisar ) och köttbullarna gör jag själv. Sill och lax finns på ikea och glögg i helt okej form finns på vinmonopolet.

Helgens ord: Häst

Super-äckligt trött. Vaknade klockan sex i morse och har sedan dess burit runt på min väska genom t-banor, tåg, genom två länder, flyg mer tåg, två bussar och slutligen en t-bana till och en promenad innan jag kunde sätta ner väskan i hallen på Inudstrigata igen, efter en lång kort-helg i Gävle tilllsammans med Hälsingepöjkar, Stockholmssonen och "hästar".

Men som alltid har jag haft det otroligt kul tillsammans med mina bästa grabbar från Gävle. Jag har varit den enda tjejen hela helgen så man har ju fått höra och stå ut med diverse. Fick även håret mitt tuperat av Tony. Tovorna som kom ur det fick jag med våld ut igår i duschen. Fredag blev Heartbreak och Rikard satte sin egen tunga i halsen istället för i någon annans i ett ögonblick som jag inte minns och jag har tydligen uttryckt mig så fint som: Jag vill inte dö nyfiken....
Lördag: Brynäs-DIF i snöstorm. Extrapinne till Tigrarna efter en "skandalmatch" som Aftonblaskan så fint beskrev det. Mer öl, För lång kö till heartbreak, gick på Brända Bocken där Stoffe bjöd på Mojito, vidare på Goya, där jag och Stoffe trivdes till musiken och avslutade med att pröva ett nytt kebabhak och träffade Veronika! Kvällen avlsutades med meningen "Stoffe får inte följa med på efterfest, Jonke får inte följa med på efterfest, men Linnea får följa med på efterfest om hon vill." ( High fiiiive! )
Söndag blev svensk pizza, summering av helgen, ett practical joke som luktade så illa att flera av karlarna i lyan var nära att kräkas, och tåg till Stockholm där jag blev varmt välkommen av Fia och Dennis, som hämtade mig på centralen, bjöd på Tacos, några glas rött framför Baksmällan och en sköön soffa att spendera natten i.
Direkt från Gardemoen till presentation av mig själv och intervju på Ikea idag, och det gick ju uppenbarligen bra för en timme efter jag varit där så ringer Guro och gratulerar mig till mitt nya jobb som jag börjar på onsdag!
Bra helg, mer sånt!
Helgens citat ur stallet: "Hade inte jag en tjej här?"
Helgens ord: Häst ( Jag är för utlåning har jockeyn bestämt. )