annars trycker jag upp tårtan i ansiktet på dom!

I morgon är min sista arbetsdag på Pickstock. Och det spelar ingen roll hur tråkigt, hårt och jobbigt det här jobbet har varit så kommer jag bli känslosam i morgon och kommer sakna jobbet och alla som jobbar där redan på fredag morgon när jag åker ut till flygplatsen. Min chef har dock sagt att jag är välkommen tillbaka om jag vill efter jag har varit i Norge så man vet ju aldrig....

Iallfall så har jag i sann Lellelii-anda donat lite inför i morgon när det är dags att säga hej då. Jag har köpt en stor tårta till alla slaktare, en liten mindre tårta till inspektörerna med ett kort där jag tackar för att de tagit hand om mig och sen en liten kort anekdot om var och en av den. Min chef får en 12-årig flaska whisky, och till slut har jag skrivit ett personligt kort till min bästaste inspektör Richard tillsammans med en liten söt påse med svenska karameller då harn är dödligt förtjust i godis.

Antingen kommer grabbarna av stål tycka jag är mesig eller så blir dom en smula rörd över min uppskattning och förhoppningsvis sakna denna lilla svenska tjej som kom in och jobbade som enda tjej på slaktlinjen bland alla män. Jag hoppas på det sistnämnda, annars trycker jag upp tårtan i ansiktet på dom!

 

När vi ändå snackar jobb. Idag hade vi några kor av rasen Dexter inne. Och det är det absolut sötaste jag sett! De ser ut som kalvar fast det är fullvuxna. Typ som shettlandsponnys fast kor. Dom sprang fram och tillbaka utanför ladan och jag ville bara ta med en hem och ha som husdjur i trädgården!

 

 Appropå flyga.

Då var resväskan packad igen. Nu ska det väntas på flygplatser igen, flygas igen och bo i en resväska igen ( vilket jag inte har slutat gjort här i England heller men ). På fredag flyger jag och J från Birmingham till Bergen i Norge för att återvända till den plats där vi först träffades. På ett slakteri. ( konstpaus ) Vi kommer dock inte flyga med samma flyg utan mitt går 4 timmar efter hans, vilket är högst irriterande. Sen väntar två månader av glädje då jobbet i Norge i år kommer vara som en dans på rosor i jämförelse med det jobb jag nu har. Kortare arbetsdagar, mindre djur, bättre betalt, längre och fler raster.

Appropå flyga. Är det någon som har eller känner någon som har varit i Rom och som kan rekommendera ett bra hotell? Gärna med gångavstånd till stadskärnan eller i närheten av Vatikanen är något vi siktar på. Behöver inte alls vara i hjärtat av Rom men inte längre än 5 kilometer utanför. Har tittat på massor av sidor med hotell men det är svårt att veta vad som är bra och inte om man tänker avståndsmässigt. Alla tips om Rom tages tacksamt emot, då tips från "verkliga" människor slår varenda guidebok i världen.

i ett enda andetag...

Englands wows and wonders!

BILAR OCH TRAFIK

Vet inte i vilken ände jag ska börja så jag tar det i punktform och ni bör läsa punkterna i ett enda andetag...

 • Opel heter inte Opel här utan Vauxhall.
 • Det är vänstertrafik ( no shit )
 • .... då gäller alltså vänsterregel istället för högerregel
 • Det finns i princip inga korsningar utan 99% rondeller
 • För att få köra en bil måste du själv ha en försäkring på bilen. Du kan alltså inte låna din polares eller partners eller förälders bil. Isåfall måste du skriva in dig på dennes försäkring.
 • Trafiknyheterna är varje halvtimme och varar i typ 10 minuter varje gång för att det är så mycket olyckor, köer osv.
 • Det säljs ungefär lika mycket bilar per år som det är invånare i Sverige.
 • Det är oerhört vanligt med vägcafeér. Små, små hus med hemmagjorda skyltar där man kan stanna för en kopp te ( antar jag )
 • Registreringskyltarna ser inte likadana ut. Vissa har siffor och bokstäver, vissa har bara bokstäver, vissa har bara siffor. Jag förstår inte.
 • Bensinpriset skrivs i pence vilket gör att det ser sjukligt dyrt ur. Exemepel: 139,98/litern.
 • Superbra digitala vägskyltar på motorvägarna som informerar om djur på väg, olyckor eller hur lång väntetid det är i kön efter korsning 26.
 • 90% av alla bilar är två-dörrars. De allra allra flesta kör små, funktionella, bensinsnåla bilar.
 • Man behöver inte ha bilkyktorna på under dagtid.
 • Min favoritreklam på teve är en bilförsäkringsreklam.

Och andas ut....