och taket att dö för!

Att titta efter lägenheter/hus är ju superkul!

Den här är jag/vi sugna på för tillfället. Den ligger i området, det är ett hus alltså kommer det finnas en bakgård, vilket betyder träääädgård, gräääsmatta, utemöööbler, griiiilll, myyys, utekvällaaar.
Dessutom är den öppna spisen fin och taket att dö för!

Vad tycker ni? Håll tummarna för att den ligger kvar ute när det börjar bli höst!

Dagens ironiska vetskap.

Hänt i (förra ) veckan på jobbet? Ja om ni vill veta så gick strömmen två gånger, vattnet slutade rinna ( vatten är alltså något som måste finnas på ett slakteri för att produktionen ska kunna fungeraa ), en ko lossnade från linjen och damp rätt ner i golvet nääästan på Collin samt onödigt irriterande väntetider på mer kor.

Dagens ironiska vetskap. Jays ex fyller år på exakt samma dag som mig... dock inte samma år, men vad är oddsen liksom....

Hörde också något om indraget sprittillstånd för Olearys och Pause hemma i Östersund. Stämmer detta? Någon som kan berätta mer? Och någon som kan förklara hur hela Östersunds uteliv ska kunna få plats på Marité i sommar?

till alla veganer

Vi kanske inte så ofta tänker på djur på mer än två sätt. Som mat eller som en levande varelse. Men det finns en uppsjö andra användningsområden för våra vanliga lantdjur som man kanske inte tänker på eller ens visste om. Visste ni detta, kära läsare?

Att av...
Ko:

Skinn blir bla. skinnsäten i bilar
Benen i kroppen blir till en del av porslin såsom koppar, tallrikar osv.
Inälvor blir till tennisracketsnören.
Hornen blir till knappar.
Fettet blir till matolja.
Hälarna blir till brandskum.
Äggstockarna används för att forska kring konstgjord befruktning för oss människor.

Får:
Ullen blir bla Uggs-skor, kläder, mattor, soffor och andra mjuka saker vi använder oss av men visste ni att ull också är väldigt svårantändligt, så att använda ull i möbler såsom täcken, kuddar osv kan rädda liv till skillnad från polyester som antänder på drygt 2 sekunder.
Huvud och ben blir läppstift och annat smink samt tvättmedelspulver.
Inälvor blir kondomer.
Ullfettet blir till hudkrämer, lypsyler och andra hudvårdsprodukter.
Moderkakan används vid plastikkirurgi för att ge huden i ansiktet en bättre lyster.


Gris:
Bukspottkörteln är en del av insulinet för diabetiker.
Delar av hjärtat används för mänskliga hjärtoperationer.
Skinnet blir skor, dessutom är en majoritet av de skor vi använder idag gjorda av grisskinn. Skinnet används också som material för nybörjartatuerare att tatuera på då grisskinn är så lik människohud
Fettet blir ingredienser i tvål, mascara, läppstift och annan kosmetik.
Grisens hår blir till stråna i våra hårborstar.
Ben och hudrester blir till gelatin som blir till segt, mjukt godis och de härligt doftande badkulorna du stoppar i badet samt blir till testdockor för ammunition för att se hur kulor reagerar på människor när de blivit skottskadade då grishud är det närmsta vi kan komma till vår egen hud.Och nu vill jag frågan alla veganer där ute. Hur ställer ni er till det här? Är det ok för er att köra bilar, steka i matolja, sminka er, dricka kaffe ur fina porslinskoppar, utöva sport, sminka er, ha säker sex, rädda liv genom att kunna släcka bränder, möjligheten att kunna få ett nytt hjärta eller rätt medicin och tvätta era kläder när ni vet att allt detta innehåller djur? Djur som mist sitt liv för att tillfredsställa människans behov. Eller finns det ett undantag här? Jag är väldigt nyfiken på detta. Vad tycker ni andra läsare som inte är veganer? Är det rätt eller fel att bruka dessa produkter om man säger sig vara vegan och alltså vurmar för djurens rätt att leva?