Och som vanligt flyr vi

Då lider det mot sitt slut. Året. Och som vanligt flyr vi stan för ett nyårsfirande i det beryktade fjället Whovalley. I år blir vi näst intill rekordmånga i stugan så att ringa in det nya året kan inte misslyckas.

Som sig bör ska man väl sammanfatta 2007. Uppmärksamma de viktiga sakerna man genomgått och som man vill minnas. Jag ska fatta mig kort. Jag har inte riktigt bestämt mig om det här året har varit bättre eller sämre än det förra. Men jag började troligen 2007 som ett antal tidigare årsstarter. Trött och torr i munnen men smink över hela ansiktet. Sen gick jag in för sista terminen i Gävle, jag gick på 30-års kalas, åkte för första gången 2007 till Vemdalen, hade en omvälvande vår jag aldrig kommer glömma, drack champagne efter att vi lagt fram våra c-uppsatser och klarat det, grät en skvätt när det var dax att skiljas från mina grymma vänner och tog tåget hem från Gävle för sista gången, blev sambo och flyttade in i en trea, fick inredningshybris och spenderade nästan ett 6-siffrigt belopp på möbler, slet som ett djur hela sommarn, festade loss på yran, sökte till Berghs school of communications copywriting-linje och kom in! Skiljdes än en gång från vänner då de sökte lyckan i andra delar av Sverige, såg min första Bajenmatch på Söderstadion, blev brunett, åkte till Vemdalen för andra gången och rockade röven som militärer, besökte huvudstaden mitt i julhysterin, klarade första terminen och fick mitt efterlängtade intyg, julpyntade lägenheten för första gången, tog hål i öronen vid sen ålder och ja.... nu ska jag packa partyväskan igen för att avsluta allt det här... och vakna upp trött, torr i munnen och smink över hela ansiktet år 2008.


"det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är"

Juldagen är ett kapitel för sig,

Ett par intensiva dagar sen julafton har det varit. Ingen rast, ingen ro, ingen vila. Här ska tiden utnyttjas till max när hemvändarna är på besök. ( Jag som mest har varit denna hemvändare är numera den som får agera värdinna och det måste ju tas med stort ansvar )
Juldagen är ett kapitel för sig, men i Östersund och säkerligen i hela avlånga landet så är alkoholintagandet denna dag ungefär lika hög -om inte högre som en varm midsommarafton. Det blev så rolig och så fyllt med skvaller och skrattretande skandaler att prata om dagen efter som jag trodde.
Sedan uppvaknandet annandags morgon har jag hunnit med att jobba tre pass, ätit min första lunch på Arctura, genomgått en extreme painful makeover, sovit med två av mina tjejer, sett Arn på bio med ett par där killen hade tungan i örat på sin tjej mestadels av tiden, ätit finmiddag på Torlandsgatan och impat Fnasket i rallyspel på XBOX.

Så här lite har jag inte suttit vid datorn på länge. Det är därför jag bloggar lite hemligt från jobbet.


"det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är"

Nu luktar det mammas köttbullar i köket.

Sitter i Ringsta, hemma hos päronen. Dom två ( frukterna alltså ) donar med att fixa klart maten och ställer fram på bordet. Jag och bro´ ligger om vartannat i vardagsrummet och gosar ihjäl oss med kattungarna. Alla barna har kollat på Kalle som sig bör, men det räckte med att jag lyssnade på teven så såg jag bilderna framför mig så all min uppmärksamhet kunde riktas mot dunbollarna. Jag har faktiskt också sett ett par påsar här och var med innehåll som är väldigt likt julklappar. Jag som trodde det var slut med det....jag är ju för gammal ryktas det om!

Nu luktar det mammas köttbullar i köket. De absolut godaste k-bullarna som finns ( visst tycker vi alla det om just våra mammors mat va?! ) Alla trivs, är finklädda och mysfaktorn är hög just på ett sånt vis som bara våran familj kan. Synd bara att Tomas inte är här, han gör sig också bra här i mysfaktorn på landet, med oss.

God jul allesammans!


"det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är"