Bullen - Ett program vi tar med oss i graven

- Hej Bullen... jag är en tjej på 14 vårar som har ett problem...

Känner ni igen er? Hela Sveriges ungdomars kultprogram. Bullen var gud. Den man vände sig till om man ville ha svar på alla de problem som hägrade som stora svarta moln på ens annars så sjärnklara, molnfria pubertetshimmel. Det program man tittade på i smyg ( även runkade till i smyg tror jag... brevfilmerna med söta tjejer i för högt uppsatta tofsar tillfredställde nog en och annan manlig översexuell 12 åring ) och som man ibland inte erkände att man suttit bänkad framför kvällen innan, med en nervositet och en puls som var långt över det normala utifall ens eget brev med signaturen En rädd sparv skulle komma med...

Bullen kommer gå i graven för sena 70 talister, tidiga 80-talister... helt klart..
Jag undrar bara? Vill inte dagens yngre tonåringar få reda på vad andra jämlikar har för funderingar och problem? Hur får de svar på allt det idag? Hur lär de sig om kärlek, sex och relationer?

Finns det kanske nån flashig html sida med röster som berättar för er?. Eller en av alla tusentals virtuella Dr Love som svarar på era frågor när ni är olyckligt kära?

En sak vet jag i allafall, det funkade inte då och det funkar inte nu... Lärarna och föräldrarna har inte svaret på dessa frågor, det är också något som garanterat kommer följa med oss ner i graven....

Snakkes!

Elitseriehockey

Ja ni läste rätt, jag är både tjej och intresserad av sport. den matematiken går faktiskt ihop...

Var på elitseriehockey igår i vad som numera kallas Ladan, inte Gavlerinken och definitivt inte Läkerol Arena som den kommer att heta framöver. Såg framemot en spännande match mellan ett bottenlag som Brynäs (de har bara sina 15 min i rampljuset just nu) och det överlägsna, glänsande MoDo!, laget i mitt hjärta!

En mycket spännande match jag inte tänker lägga ner enerig på att försöka referera för det kan jag inte, men jag kan säga som så att MoDo visste inte riktigt vart dom hade skridskorna i första perioden, medan Brynäs tydligen köpt in hemliga raket griller från Moskva så som dom åkte... och därmed också 2-0 redan i första. Men det blev till slut 3-2 med en reducering mycket nära till hans för MoDo, om ändå det hade funnits tilläggsminuter i hockey också!

Bättre vinst nästa gång!

Låt packen vinna, vad kan man mer göra än att skratta åt ett lag som i framtiden kommer gå under namnet Tablett laget eller varför inte pastillerna? - nu med nya färger! röd,gul och svart.....

Snakkes

                                          MoDo
Relativt lugn

Att man aldrig lär sig, att JAG aldrig lär mig. Det är samma visa varje gång det är dax för tenta, eller prov eller redovisning eller vad som helst som har med ansvar att göra! Nä där tog jag kanske i, jag skjuter inte upp allt här i livet, det skulle bli så fruktansvärt mycket att ta igen sen då, så då skulle jag bara skjuta upp det med.
Nåväl, lördagens tenta närmar sig med steg lika stora som jätten jorms, och jag har inte tränat så mycket som jag lovade mig själv idag. Det började redan i morse när jag snoozade minst 7 gånger, och det är sanning!
Sen så kasta jag i mig nån halvdan macka med ost och kutade två hus bort och lastade upp alla mina viktiga papper och böcker och pennor och satte igång........ tills jag upptäckte att jag inte provat de nya spelen på min nya high tech nalle! Tog personligt high score på första försöktet! haha..
Ok, åter till instuderingsfrågorna... tänk, tänk Linnea... koncentration... focus!
Men fan va hon kör med den där postbilscykeln här utanför! eller vad kallar man en sån där gul sak som går på bensin med massa post där fram? ....... tänk, tänk, tänk...just det frågor.. vilka teorier hit, vilka metoder dit, snubbar som gillar kodning, gummor som tänker vetenskapligt... ..
Men va fan, hungrig nu?! Madde kanske har nått kul i kylen...... nää... hmm, den här stolen är ganska hård den, och ingen bra hållning har man när man sitter här heller......masskommunikationens påverkan på publiken...... "it´s my life, and it´s now or never, i aint gonna live forever.." jaha nu spelar madde musik också, och hennes tangent tryckande låter väldigt mycket, om jag tänker efter är det väldigt mycket som låter här.. Borrmaskin neråt, balkongrenoverare utifrån, musik till vänster, böcker som skriker läs mig till...... jaja jag ska läsa... okej vart var jag.. påverkan, publik, meder..... medier... medier... -Madde! ska vi inte gå på Maxi och handla lite! Ta en paus ett tag?

25 min senare åter vid bordet....... medier, medider, madde, medina, madagaskar... va fan är det jag ska läsa om egentligen? Jag har ju köpt aftonbladet, kan läsa den medans jag kommer på vad det är jag håller på med. Passar på att läsa TV-tidningen också på samma gång...

17.00 (svensk tid): Slutpluggat för idag! Dax för middag! Vad har jag gjort idag nu då? Jo..... märkt ca 36 sidor som kan vara viktiga att läsa igenom med små oranga lappar ( det ser väldigt proffsigt ut), skrivit en halv A4 från ett papper jag redan skrivit samt strykit över vad som ser ut att vara viktiga meningar med rosa och blå överstrykningspennor...

Ja, det var den dagen det, och en dag närmare tentan... undra hur det går i morgon?

Snakkes!