Kai 6-månader

För 6 dagar sedan så klev vår klimp Kai över 6-månaders strecket. SEX MÅNADER! Vart tar tiden vägen?! ( Man vet för övrigt att man verkligen har klivit in i vuxenlivet när man slänger sig med meningar som "vart tar tiden vägen", det skulle aldrig komma från en 18-årings ljuva läppar )
 
Han föddes ju nyss, vår andra lilla pojke. Det var ju nyss jag och han låg inne på sjukhus i fyra dagar för att han var sjuk, det var ju nyss det där första leendet kom. Vi kommer ju knappt hinna blinka innan det är dags för godingens 1-årskalas!
 
Hur ser livet kring den lille ut för tillfället då?
Vid senaste BVC-kollen ( den 2 dec ) så vägde han 9725g och var 70cm lång. Snart så är han ikapp storebror som väger in på 13.4kg hehe.
Han har en rätt stabil dag och nattrutin nu som börjar med att han gör morgon någon gång mellan 06-08 ( vilket är mer än ok för oss som hade en morgonpigg Travis som ibland tyckte att 04.30 kunde va en bra tid att kliva upp på ) och då äter han en hel portion gröt med fruktpurè. En liten förmiddagslur vid 11 och så lunch i form av flaska vid 13. En till tupplur vid 14-tiden, sen middag i form av en hel barnmatsburk 6-månaders vid 16-16.30. Och när klockan har passerat 18 så börjar trötthetsgnället så då är det mest bära, bära, bära som gäller, tills pappa tvättar, smörjer, byter blöja och tar på pyjamasen vid 18.30. Sen en flaska och bums i säng klockan 19 precis som storebror. Sen vaknar han runt midnatt och ska äta, somnar sedan om direkt och brukar allt som oftast äta igen vid 04.30.
 
Och så går dagarna runt med lek och skratt och promenader och öppna förskolan.
Ett rätt så behagligt liv kan tyckas. Just nu så lider jag dock med min lilla korkskruv. För tre dagar sedan så såg vi det första lilla riskornet titta fram i Kais mun. Det häftiga var att det var precis samma tand som när Travis första tand tittade fram. Nämligen uppe till vänster om framtanden. Det är ju mest vanligt att de två där nere kommer först så när båda mina söner har fått den första tanden på precis samma ställe så var vi tvungen att skratta lite. Det skrattet blev kortvarigt då jag idag upptäckte att det inte alls bara var den tanden som är på G ut utan tre till. TRE! De fyra främre uppe. Och Kai lider verkligen. Saliven forsar ur den lilla munnen och inget verkar hjälpa. Nu får vi rida ut den här stormen så är det över sen. Vampyrtänderna är värst, det vet vi så nu får vi ta fram alla tips och trix vi har tills tandsprickningen är över för den här gången.
 
Men han kommer bli otroligt söt när de små bissingarna väl är framme =)
 
 


Kommentera här: