Status på bröderna brothers i siffror.

Kai har fått hälsat på BVC-Inger igen för nån vecka sen efter 3 månaders "uppehåll". Dags för lite klassisk vägning och mätning och titta på tillväxtkurvan. Inger kollade lite skills också och det var inga som helst problem att sitta, att slå två klossar mot varandra och tum-och-pekingergreppet sitter i princip klockrent.
Han tar sig dit han vill på de mest avancerade sätt eftersom det där otroligt svåra med att flytta benen framåt inte riktigt sitter än. Men den senaste kunskapen som han nu besitter är att kunna sätta sig upp från liggande utan att hålla i sig i något.
Vi märker att han blir frustrerad över att han inte kommer framåt riktigt och det gnälls en del över det, men det kommer snart, det vet jag. Travis var likadan. Och för mig är det ingen brådska, iallafall inte med att han ska lära sig att gå. Jäklar var det kommer bli smågruff och knuffar mellan dessa två bröder då när även Kai kan ta sig dit han vill och ta det han vill ha, istället för att det är som nu att Travis helt enkelt tar ifrån Kai det han har om Travis inte tycker att Kai ska ha det. ( Nu får han ju inte göra så, utan blir tillsagd vareviga gång, men eftersom Travis vet att han KAN göra det utan att Kai kan göra något åt det, så lockar det mer än mammas och pappas tillsägelser )
 
Status på Kai 9 månader alltså:
Vikt: 11,5 kg
Längd: 75 cm.
8 bissingar ute och 2 till på G tror jag.
Äter som en häst och sover mellan 19-06,30 ca, med ett uppvak för en slurk.

Han ligger lite över kurvan men har börjat att plana ut. Mycket rasar ju när han kommer börja gå så jag bryr mig föga om den där konstiga normalitetskurvan.
Lite kul är att vi tog Travis längd och vikt också när vi var där och kollade hans tillväxtkurva.
 
Status på Travis 2,5 år:
Vikt 13,8 kg
Längd: 92,5 cm
Alla gaddar framme haha.
Äter minimala portioner och sover i egen säng till någon gång mellan 01-05 då kan vill komma och sova mellan mamma och pappa. Sen skulle han kunna sova till halv åtta-åtta någon gång om det inte vore för att lillebror väcker honom.
Travis ligger lite under kurvan både på vikt och längd, men han har alltid varit en liten kille. Liten från när han föddes.
 
Dom är verkligen olika små personer, rent kroppsligt, mina söner.
Det är fantastiskt.
 


Kommentera här: