New york tourist style!

New york tourist style!

Allt som vi gjorde i punktfom som ni känner igen och saker ni kanske inte visste.

Igenkännande:
*Busvissling samt ett finger i luften* och de karaktäristiska gul-svarta taxibilarna kom upp bredvid oss som om de hade superhörsel och supersyn.
Visste ni att... att åka taxi på Manhattan är som att åka Berg och dalbana på ett nöjesfält. De kör som de snott bilen, lyder inga trafikregler och tutar mer än de bromsar samt räcker finger åt var och varannan annan taxichaufför. Man flyger runt där i baksätet och speciellt om man tagit ett par kalla. De finns teveapparater i bilarna och det är helt SJUKT billigt sätt att transportera sig!

Igenkännande 2:
Empire State Building. Högt, högre, jättehög byggnad med fantastisk utsikt.
Visste ni att.... det är HELT FANTASTISK UTSIKT över en helt FANTASTISK STAD!? Hissen går så fort upp att den efter ett visst antal våningar inte längre räknar våningsvis utan 10 våningar i stöten. Det tar 45 sek från första till åttiosjätte våningen. Skulle det inte finnas otroligt många arbetande människor som visade vägen till hissen ( som tog bara det typ 10 minuter trots att det inte var kö någonstans, förstå storleken på byggnaden ) så skulle man gå vilse. När man står där uppe är det helt tyst och lugnt och man kan inte tro att nedanför så rusar Manhattan fram i blixtens hastighet som vanligt.

Igenkännande 3:
Central Park, en oas mitt i city...
Visste ni att.... oavsett hur mycket man går och går och går och går så kommer man ingenstans i denna park. Vi gick och gick och gick och gick och kom tillslut till Central Park zoo ( från Madagaskar-filmen ) och när vi tittade på kartan så hade vi gått typ 2 cm av parken på kartan utav dess dryga 15 cm. När man gått över gatan och in i Parken så slutar allt att höras. Tystnaden lägger sig och man hör max en polisbil ( som har VÄRLDENS högsta siren ) på långt avstånd. Det är som om man är i en annan värld.

Igenkännande 4:
Rockefeller center, med dess karaktäristiska skridskobana.
Visste ni att.... skridskobanan inte alls vad jag hade föreställt sig. Inklämd mellan en massa höghus ( no shit ) och inte alls så stor och filmisk som jag trodde. Top of the Rock by night gillas dock! Mjuka skinnsoffor att sitta på och titta ut över Empire state, Time Square och resten av Manhattan med alla miljoner lampor. MAGISKT!

Igenkännande 5:
Time Square, världens mest trafikerade och kända korsning.
Visste ni att... där bodde VI! På 18 våningen satt vi de första nätterna när vi var jetlaggade och bara tittade ner på staden och platsen som aldrig sover. Det fanns alltid något att kolla på. Det var aldrig folktomt och nyheter, sportresultat och reklam blinkade konstant på billboardsen tillsammans med alla turisters kameror. När vi drog för gardinerna för att sova på kvällen så lös det ändå igenom från "Toshiba" och "Pepsi" skyltarna.

Igenkännande 6:
Madison square garden, the worlds most famous arena!
Visste ni att.... där var vi på hockeymatch mellan hemmalaget New York Rangers ( Henke Lundqvist .. mums! ) och Nashville Predators. Arenan var såklart breathtaking, inget snack om saken. Men! Det som vi skrattade åt mest var hur mycket mat/dryck det såldes samt hur mkt mat/dryck folk hann dricka under en hockeymatch! Det var öltappar i varje hörn och i varje persons näve, kvinna som man så fanns en plastmugg med sugrör och Bud-öl och en tallrik med antingen cheeseburger and fries eller nachos with salsa or 30 cm långa hot dogs.. och det var maten FÖRE matchen. Under matchen så travade karlar runt runt arenan och sålde saker på huvudet. Det var pretzels, hot dogs, soft candy, nån sorts godis som jag inte fick kläm på vad det var, popcorn, soda´s, ice cream osv osv. Och folk åt och drack ännu mer..
Vi fick stå upp med handen på hjärtat när den amerikanska nationalsången skulle framföras av någon spröd 15-åring med stark pipa ute på isen, vi lärde oss Rangers goalsong och faschinerades över att varje gång ett av lagen åkte på en utvisning blev det "reklam" ute på isen. Det kördes ut saker på isen och någon sorts tävling eller frågesport ägde rum bland publiken, som då hade chans att vinna priser. När det var klart började matchen och power play-spelet igen. Såklart hade vi Rangers-tröjor med Lundqvist på ryggen och försöööökte iallafall att komma med på jumbotronen, dock utan att lyckas då vi hade för lite folk på våran sektion.


Ja, det var några av de största turistattraktionerna som vi besökte, och ÄLSKADE, som allt annat!


"du kan inte vinna jämt, nån gång måste du förlora igen"