Låt ropen skalla, varierad barnmat till alla ( barn med hudproblem )

Jag har valt att inte ge Travis burkmat innehållandes röda ingredienser eftersom det är dåligt för huden, och alltså extra dåligt för Travis eksemhud. Alltså inget mer lasagne, grytor med paprika eller tomat, desserter med röda bär och absolut ingen spagetti med köttfärsås. Och på tal om den sistnämnda. Det står på burkarna att de inte innehåller dittan och dattan men spiller du den minsta på kläderna på barnet eller någon annanstans så går det inte att få bort den fläcken. Det sitter som berg! Hello färgämnen eller vadå!

Jag har dessutom försökt att gå ifrån att ge citrusprodukter då det inte heller är bra för huden. Och jag måste säga att om man valt bort allt ovanstående och inte riktigt har orkaaaaat börja göra egen barnmat så är utbudet sjukligt snålt. ALL barnmat innehåller tomat! Och alla desserter innehåller röda bär eller citrus.

Travis får numera mycket kyckling med rotsaker, pasta med broccoli eller fisk. I dessertväg så har jag lyckats hitta någon yoghurt och någon enstaka burk utan citrusfrukter eller röda bär.

Tycker detta borde uppmärksammas lite mer. För trots att långt ifrån alla barn under ett har problem med huden så är inte tomat och paprika något som är bra för någons hud. Tomater frigör histaminer som gör huden irriterad och paprika i sig kan man få utslag av då den är så pass stark eftersom det är en chilifrukt.

Nej! Mer barnmat utan dessa ingredienser till oss lite lata föräldrar med barn som har problem med huden!