1 vs 2 barn

Det finns ju listor för allt. Och det finns verkligen listor med saker man gör/inte gör när man har/inte har barn.
 
Här är min lista över skillnader mellan hur det är när man får sitt första barn vs sitt andra.
 
1. Med ditt första barn så vaknar du av dig själv nattetid för kolla bebis blöja. Den måste givetvis vara torr dygnets alla timmar för att undvika röd rumpa.
Med andra barnet tar du på en blöja på kvällen och byter den när klockan passerat 06, oavsett innehåll. INGET kommer emellan dig och din varierande längd på nattsömn.
 
2. Att duscha när man blivit mamma går på 5 minuter under förutsättning att det är 3 andra vuxna människor närvarande i hemmet, och det trots att barnet sover.
Med andra barnet lägger du knivarna i en låda lite högre upp, sen är det bara att duscha hur länge som helst, du har ju lämnat dörren öppen.
 
3. Din förstfödde grinar och måste alltså plockas upp per omgående innan den lille förmodligen dukar under av sorg, hunger, trötthet, separationsångest.
Med den andra så råder devisen: Så länge det inte kommer blod så kan du fortsätta laga mat, kissa, kolla färdigt på det 4867 avsnittet av Hem till gården innan undsättning behövs.
 
4. Med ditt första barn görs all mat för det första själv, och för det andra till steget efter pure. Ja det är nästintill så att du kan stoppa maten i nappflaskan så barnet kan få dricka det, så lite bitar ska det finnas i så inte barnet ska sätta i halsen.
Med andra barnet: Tugga!
 
5. När ni kommer hem från BB med första barnet så är hemmet ett enda stort kaos av babygym, gåstolar, gåvagnar, babysitters, spelande sängmobiler, andningslarm och vibrerande stolar. Och kylskåpet kavar under vikten av alla lappar med tider för babysim, babyrytmik och babymassage. Allt ska helst även användas under de tre första månaderna eftersom man helt uppenbart har ett mirakelbarn som kan allt detta trots att den har stora svårigheter med att fokusera.
Med andra barnet: En filt + ett golv + en träslev från besticklådan. Så ligg här och lek nu. Gärna tills du är minst 9 månader.
 
6. Med första barnet kollar man om den lille andas ungefär var 5 minut. Det är viktigt att kudden är så platt att den i princip inte ens kan klassas som en kudde och att barnet ligger spikrak på rygg utan att röra sig under hela natten.
Med andra barnet: Den nästan-icke-existerande kudden har gått upp i rök, och där ligger nu antingen ingen kudde alls eller en vanlig kudde, är det tyst i sängen så sover väl barnet? och skulle barnet sova med huvudet under både kudde och täcke så rör man det inte. För ett barn som sover, det väcker man ALDRIG.
 
7. Du saknar ditt första barn så fort det sover.
Du svär tyst för dig själv för att ditt andra barn inte sover längre/oftare.
 
8. Du älskar ditt första barn så hjärtat sprängs.
Du älskar ditt andra barn så hjärtat sprängs och när du ser dina två barn tillsammans så imploderar hela du.
 
<3
 
 
 
1 macknow:

skriven

Älskar dina inlägg! Alltid så mitt i prick! ☺

2 mami:

skriven

Hahahahaha...exakt så är det :-p

Kommentera här: