Världens svåraste maträtt.

Alltså pannkakor. Det måste vara den enklaste men samtidigt svåraste och egentligen den mest smaklösa maträtten man kan tänka sig.
 
Det börjar enkelt. Du svänger ihop lite mjölk, ägg, salt och mjöl i en bunke. ( åh vilka smaksensationer som uppdagas när man vispat ett tag )
Sen är det lite klurigare. Du måste feta stekpannan mellan varje pannkaka för att den inte ska brännas, du måste vara helt perfekt när det kommer till hur mycket smet du ska hälla ner i pannan. För mycket smet gör inte en pannkaka en riktig pannkaka, och för lite smet gör att inte hela pannan täcks, och det blir mer plätt än kaka av det hela.
 
För mycket smet gör också kakan degig och du vet aldrig när det är dags att vända den... på tal om att vända. Vänder man inte vid precis exakt tidpunkt så faller den i tusen bitar och den pannkakan är förstörd. Vänder du för sent så blir den rund och hel men ytte-pytte för bränd.
 
Det som också är så himla konstigt är att på alla recept så står det att ingredienserna ska räcka till 4 portioner. Jag undrar då hur dessa 4 portioner är uträknade. Är det 1 pannkaka per person eller? För min sats räcker till ca 7,4 pannkakor varav 3 är misslyckade.
 
När man sen har lyckats bemästra alla tidigare moment så väntar ytterligare ett hinder. Nämligen hur man ska äta.
Det går inte att äta pannkakor tillsammans med någon annan. För så fort kakan är stek måste den intagas för den blir kall och degig på 2.7 sekunder. Så är man 2 personer så får en steka och äta vid spisen medan den andra får sitta vid bordet och snällt vänta på en påfyllning. För det är inte ett konstant ätande tills man är mätt. Nej då. Varannan-regeln gäller och eftersom man äter upp en ihoprullad pannkaka i tre tuggor så får man snällt sitta och vänta tills nästa runda goding landar på tallriken.
 
Det bästa vore att varje hushåll hade en kock som kom varje torsdag när det vankades ärtsoppa och pannkakor. En sån som kan flippa kakan i luften när han vänder på den, och steka i två stekpannor samtidigt så alla i familjen kan äta tillsammans och samtidigt och bara behöver bry sig om, om de ska ha socker, grädde och vilken smak på sylten på nästa rulle. Dessutom får kockar till pannkakan så den ser ut som den gör i skolan, så där tät finprickig. När jag gör dom blir det stora bruna fläckar istället, och det är inte så en riktig pannkaka ska se ut,
 
Och för att runda av världens svåraste maträtt. Det var ju till och med svårt att uttala när man var liten! Pangkaka?
 
 

Kommentera här: