"faser" genom hela livet.

Det här med faser som man pratar om när det kommer till barn. Jag tror inte vi ska snöa in på att det är just barn det "drabbar" och att dessa faser sen försvinner när man blir vuxen. Jag tror att man går igenom någon slags fas genom hela livet. De ter sig bara mer osynliga ju äldre och mer samhällsvana vi blir. Tonåren till exempel måste ju ha faser så det räcker och blir över! Blir svettig bara jag tänker på det.
 
I alla fall så har Travis nu entrat en fas i livet där han:
 
1.... Måste välja sina kläder helt själv annars vägrar han ha kläder alls på kroppen. Detta medför ibland stora känslomässiga utfall från hans sida då de kläder han bestämt sig för att ha på sig ev ligger i tvättmaskinen. Att sedan agera någon sorts förmedlare likt en sådan vid ett gisslandrama är inte alltid så lätt, eftersom hela dagen står och faller med att hans glow-in-the-dark kallingar låg i tvättkorgen.
 
Det ger också en del eksem hos mig då han inte matchar kläder så som jag skulle velat utan vill helt enkelt endast ha på sig de kläder som känns bäst för dagen enligt honom. Detta har även gått så långt att strumpor är ett väldigt stort problem där han anser att ALLA strumpor han tar på sig sitter fel, och det spelar inte någon som helst roll hur mycket jag drar i de där tårna för att försöka rätta till, han tycker hellre att det är helt korrekt att gå till förskolan barfota.
 
2.... Inte klarar av att ens vara i närheten av något som är "äckligt". Vad som definierar äckligt enligt honom är:
- All ev smuts som finns på golvet och som fastnar på fötterna eller strumporna.
- All föda som kan tänkas fastna på händer, kring mun, på kläder, i hår. Detta måste torkas/tvättas av omgående, helt under pågående middag.
- Vatten som ev hamnar på kläder efter handtvättning.
- Att ligga nära Kai i sängen om han ev har gjort nummer två trots att Kai har både blöja och kläder på sig eftersom då den eventuella lukten är äcklig.
 
Saker som inte är äckligt är:
- Att dricka badvatten man kissat i.
 
Jag väntar med spänning på vad nästa "fas" kommer att innehålla.
 


 

Kommentera här: