Aldrig mer! ( som vi säger varje år )

Vi har varit på semester i England och sen har det varit festival i stan och så ska man ta tillvara på de få soltimmar som finns med barn som har sommarlov och då fanns det visst inte så mycket tid kvar till datorer och blogg.
Men nu är det nära. Nästa vecka börjar Travis på dagis, veckan efter det så är det inskolning för Kai och sen är vardagensrutinen i full gång. En liten del av mig längtar, den andra delen tycker sommaren har varit blek och vill åka utomlands och lapa sol i två veckor till.
 
England då? De 10 dagarna vi spenderade där gick bra, mot slutet ville både jag och J åka hem till vår stora, rymliga lägenhet hemma i Sverige och så hade även barnen känt märkte vi när vi låste upp ytterdörren och barnen jublande sprang in i lägenheten. Men resan till och från England då? Jo de var värre än förra året. Och även i år så har jag och J heligt lovat varandra att nästa år så åker vi inte dit. Då vill vi flyga med ett direktflyg från Östersund till varmare breddgrader, och där en buss hämtar oss på flygplatsen och skyfflar in oss på ett hotell med 14 bamseklubbar, 5 glasskiosker och 32 vattenland och med all incluxive extra plus så vi inte behöver lyfta ett finger mer än att smörja in barnens ryggar med solskyddsfaktor...
 
Årets flygresor innehöll nämligen:
 
1. Att resa med en 1-åring som ligger i den tyngre viktklassen... utan barnvagn.
2. Att se att det är "final call" på vårt flyg när vi inte ens gått igenom säkerhetskontrollen, kön var ca 50 meter lång och vår väska läggs på ett bord för "ingående genomgång". Den svettframkallningen.... Vi var typ sist ombord.
3. En 1-åring som vägrar sitta still i flygstolen mer än 5 minuter på alla flygningar.
4. En 3-åring som innan incheck på vägen hem spyr ner hela toaletten..
5... samtidigt som 1-åringen bajsar ner hela sig själv och stolen han sitter i på resturangen där vi äter lunch.
6. Ett tappert försök att frakta 4 resväskor, en 3-åring, en 1-åring, två handbagage och två vuxna 200 meter från flygplatsen till hotellet.. som sagt.. utan barnvagn.
7. Hotellpersonal som inte vet hur man sätter ihop en resesäng ( och tydligen inte jag heller ) kl 22.45 på kvällen när 1-åringen sovit sammanlagt 40 minuter på hela dagen.
8. En vilsen receptionist som inte hittar mina bilnycklar som ska ligga i ett kuvert i repan så vi kan köra hem till Östersund
9. En 3-åring som tackar för gästfriheten på hotellet genom att spy 2 meter utanför entren.
10. Ett enormt slösande av pengar på flygplatser för att pleasa barnen. 1 liten juice, 1 vatten och 1 liten pringles. 8 euro i bryssel. Man tackar.
 
Nu flyger vi inte mer på ett tag! Istället provar vi hur det är att tåga ner till göteborg med dessa ungar i oktober. Kan bli en upplevelse det med.
 
 
1 mami:

skriven

Nä som ni säger varje år...
Nu får DOM komma hit :)

Kommentera här: