Bröllopsfundering nummer 1.

Jag har kört ner mig helt i bröllopsträsket. Det kanske avtar eftersom förlovningen är så ny men det går inte en dag utan att jag inte tänker på ditten och datten. Men Jay är likadan. Idag tex så kollade han kostymer på nätet. Haha!
 
Vi har iallafall bestämt nu att vi ska gifta oss sommaren 2015 eller 2016. Om vi hade haft ekonomin riktig så hade det utan tvekan blivit nästa sommar. Men vi får se. En heltidstjänst och en föräldraledighet är inte helt ypperligt för ett bröllop.
MEN! Trots att det är ett tag kvar, så vill jag ändå ha lite tips. Och det är för att jag har så svårt att sortera ut och rensa bort utan jag tycker att allt liksom är bra och jag vill ha allt och så blir det helt tjockt och jag får inte till någon röd tråd och då blir det ingenting istället och jag börjar om från början.

Jag skulle tex väldigt gärna ta emot tips på vackra ställen här i Jämtland där man kan ha festen efter vigseln. Jag tänker mig ett ställe med högt i tak. Det behöver inte vara jättestort, det kommer inte blir ett 100-gästers bröllop men lagom, med dansgolv och kök. Det spelar ingen roll om det är en härlig gammal lada eller en industrilokal, allt man man göra om så det passar. Ge mig lite godbitar, lite udda sådana. Helst så skulle jag vela ha festen utomhus, eller delvis utomhus så ett ställe med fint grönområde vore toppen.
 
Så, ja det är min första fundering som jag går och grubblar och googlar på. Och plats är väl ändå ett bra sätt att börja planeringen på va?
Jo! Jag förstår att alla bröllop kostar olika, men ni som har gift er? Vad kostar ett bröllop, typ?
 
 
1 Kristina P:

skriven

Stocke Titt på Frösönär ett bra ställe. Lagomt stor lokal med kök som ligger nära stan men ändå avsides. Jag har jobbat på många bröllop där.

2 Anonym:

skriven

Rödö Bygdegård är helt perfekt för ett sommar bröllop :) Stort kök, Bardisk, Dansgolv Scen, Stor parkering där det finns plats för Husbilar å bilar :) Inga grannar så man kan festa utan att störa någon :) Fantastiskt fint å bra ställe som jag kan rekomendera :) Stock Titt är också stort och fint, men väldigt litet kök :( Dom missade det när dom byggde Stockesalen :( Så synd !! Vi hade min Pappas 70års kalas där så jag vet. Lagade 3 rätters middag å det gick ju bra, men ett slit utan dess like på grund av att köket var för litet å endast en serverings vagn å seg diskmaskin å dåliga små kylskåp :( Men kolla gärna vad du tycker :) Ring å jämför priser, preliminär boka :) Du bör vara ute i tid :) Lycka till :) Kram Yvonne

3 Camilla:

skriven

Platser har jag inte så stor koll på men två av mina och Josefs bästa kompisar hade en bröllop på ca 80 pers, dom kom undan rätt billigt men det beror ju helt på vad man vill lägga ut för exempelvis klänningen osv. Dom köpte den second hand och så hade dom jättemycket folk som hjälpte till gratis med mat osv. Kan kolla med Josef hur mkt dom fick lägga ut ungefär!

Svar: Gör gärna det! :)
Lellelii

4 Papi :

skriven

http://www.brollopstorget.se/forum/thread/4122277-vad-ar-en-normal-brollopsbudget

Dags att börja spara om man ska lägga vikt i vad alla på den sidan lägger upp för ett bröllop :-)

5 Tess:

skriven

Vi hade budgetbröllop o klarade oss lindrigt undan genom att handa det vi kunde i god tid, spred ut kostnaderna o höll allt nere så gott det gick.
Min klänning köptes på nelly.com runt studenttider då det finns så mycket fint vitt. Ringar i silver, mat lagades en buffe av vänner, fotades av en vän, sång o uppträdande under kvällen av vänner o vänners vänner.
Pynt o brudbukett pysslade jag själv osv. Det finns så mycket man kan spara in pengarna på :)

Vi hade festen i hissmofors bygdegård, fantastiskt fint. Högt i tak, bra ljudanläggning, billigt o fint utanför för barnen att springa o leka på osv.
Minus flr litet kök men bra bar vägde upp :)

6 Anonym:

skriven

Stockegården ute vid Stocketitt där hade vi både vigseln och festen....kanoners😃

Kommentera här: